Aktie Schoenendoos

De aktie Schoenendoos is toch weer verplaatst van 24 november naar
10 november.
Het thema van deze ZWO-dienst is: "Jij dacht aan mij!"

Herdenking in De Wilp Herdenking in De Wilp

Evenals vorige jaren zal ook dit jaar de kerk open zijn voor een persoonlijke herdenking van overleden geliefden. Deze herdenking zal dit jaar weer plaatsvinden in de Oosterkerk, Oosterweg 49. De behoefte om geliefden te gedenken is van alle tijden en leeft bij ieder mens.

Op zondag 17 november, ‘s middags van 16.00 tot 17.00 uur is er ruimte om ter nagedachtenis van overledenen een lichtje te ontsteken en hen te herdenken. Het verlies kan wel langer dan een jaar geleden zijn. Tijd speelt geen rol als het gaat om mensen die ons lief waren.
De Oosterkerk is open voor iedereen. We hopen dat het een troostrijk moment zal zijn.

Voedselbank Westerkwartier Voedselbank Westerkwartier
De bronafbeelding bekijken
                                  Westerkwartier

"Een klein gebaar kan voor een anders iets GROOTS betekenen”

Deel je kerstpakket !!!

Veel bedrijven en organisaties hebben de gewoonte om in december hun medewerkers en relaties  te bedanken voor hun inbreng van het afgelopen jaar. Deze dank wordt vaak overgebracht door het geven van een kerstpakket.
De maand december staat bol van geven en  ontvangen. In de reclame hoor je dan ook vaak: ‘ de gezelligste maand van het jaar’.  Maar dat kun je aanvullen met : “ de duurste maand van het jaar”.
Voor onze klanten is de decembermaand een” confronterende” maand: als je de TV aandoet zie je de grootste cadeaus en het lekkerste eten op luxueus gedekte tafels, folders met de lekkerste producten halen we elke week uit de brievenbus.
Voedselbank Westerkwartier organiseert dit jaar een inbrengmiddag voor kerstpakketten. Mocht u uw kerstpakket ( of producten uit uw pakket) willen schenken aan de voedselbank dan bent u van harte welkom op:
Donderdag 19 december van 15.00 tot 18.00 uur op het depot van de voedselbank in Grootegast. De koffie en thee staat dan voor u klaar !
Wij hopen dat dit een succesvolle actie mag worden, zodat onze klanten ook iets extra’s kunnen krijgen.
Mocht u uw pakket willen doneren aan de voedselbank, maar lukt dat niet op die middag, dan kunt u bellen met de voedselbank ( ’s morgens tussen 9.00 en 12.00 uur) dan kunnen we moment afspreken wanneer u het kunt brengen.
Deelt u ook mee ???
Voedselbank Westerkwartier
Bovenweg 23b
0594 - 820997

Feestelijke opening zondag 27 oktober

nieuwbouw
Feestelijke opening zondag 27 oktober

De Wilp-Siegerswoude,

Op zondag 27 oktober, om 10.30 uur, na de kerkdienst, was de officiële opening van de nieuwbouw die de Oosterkerk verbindt met het verenigingsgebouw “De Mienskip”. Na de dienst verzamelden de aanwezigen zich voor de nieuwe deur tussen de kerk en De Mienskip. Namens de kerkenraad heeft Koop van Gijssel de vrijwilligers en de donateurs bedankt voor hun inzet. Vervolgens heeft ds. Van der Sleen de nieuwe ruimte officieel geopend. De aanwezigen konden nu via de nieuwe entree naar De Mienskip, waar in de feestelijk versierde ruimte koffie en thee klaar stonden. Een doorlopende dia- en filmpresentatie gaf het verloop van de werkzaamheden weer. De goedbezochte openingsbijeenkomst werd in een gemoedelijke sfeer met een hapje en een drankje afgesloten.
De ruime hal, de royale nieuwe sanitaire voorzieningen en de vernieuwde grote consistoriekamer werden bewonderd. In slechts enkele maanden is het hele project ontworpen, gebouwd en afgewerkt. De ruwbouw is uitbesteed, maar het slopen, afwerken, schoonmaken en inrichten is gedaan door tientallen vrijwilligers. De Protestantse Gemeente van De Wilp en Siegerswoude beschikt nu over een representatieve en eigentijdse ruimte, waarin het goed is om samen te zijn.

Communiceren! Maar hoe? Communiceren! Maar hoe?

ZONDAG 8 SEPTEMBER ZONDAG 8 SEPTEMBER
STARTZONDAG

Volgende week zondag is de Startzondag. Dan gaat onze eigen predikant ds. Johan Van der Sleen voor.
Na de dienst is er koffie en thee in De Mienskip. Daarna zijn er activiteiten voor alle leeftijden.Intussen wordt er achter De Mienskip eten klaar gemaakt in een stoofketel boven open vuur. De bronafbeelding bekijken
Als afronding van de activiteiten gaan we samen eten rondom het vuur. Voor deze maaltijd wordt een vrijwillige bijdrage gevraagd.
De Startzondag begint om 9.30 uur.