Oproep kerken en kerkleden gemeente Westerkwartier Oproep kerken en kerkleden gemeente Westerkwartier
Tijden van crises en nood brengen vaak het beste in mensen naar boven. Creatieve manieren om elkaar tot een hand en een voet te zijn, zie en lees je steeds meer.
Samen in georganiseerd verband of simpelweg individueel de ander helpen met dat wat nodig en mogelijk is. Mensen slaan de handen ineen om voor zichzelf en de (kwetsbare) mensen om hen heen te werken aan het versterken van de vitaliteit van de (leef)omgeving. Een grotere geest van verbondenheid juist in tijden van crises maakt ons meer bereid samen aan de slag te gaan.
De recente maatregelen van de regering om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan hebben grote impact op ouderen en chronisch zieken. Eenzaamheid kan daardoor sterker worden gevoeld of ontstaan.
Het interkerkelijk Platform van Kerken Westerkwartier heeft als doel het betrekken van de sterkeren in de samenleving om de positie van de zwakkeren te verbeteren. Hierin willen we Christus navolgen die ons in de Bijbel leert barmhartig te zijn voor álle mensen. Het bestuur van het Platform van Kerken roept hierbij de 25 aangesloten kerken op om mee te helpen en mee te denken bij het uitvoeren van plannen om toenemende gevoelens van eenzaamheid bij kwetsbare inwoners van het Westerkwartier te verzachten. Het is hartverwarmend dat we o.a. via de media vernemen dat in dit verband al diverse initiatieven in het land in voorbereiding zijn of gestart. Als kerken, kerkmensen, kunnen we veel voor elkaar in eigen dorp en in samenwerking met elkaar in het Westerkwartier betekenen. Als samenwerkende kerken willen we hulp geven en bereikbaar zijn voor hulpvragen van alle inwoners in de gemeente Westerkwartier. Voor wie een extra teken van leven een warme afwisseling op een eentonige dag kan zijn heeft het Platform van Kerken Westerkwartier een aantal telefoonnummers opengesteld. Achter deze telefoonnummers zitten mensen die u verder kunnen helpen met uw hulpvraag of voor u een luisterend oor willen zijn. Neemt u alstublieft contact op voor uzelf of voor een ander.

Stichting Platform van Kerken Westerkwartier Klaas A. Wildeboer, Arie Noordhof, Elly van der Krieke

Voor informatie kunt u contact opnemen met de onderstaande bestuursleden:
Klaas A. Wildeboer - 06 46047111
Arie Noordhof - 06 27892836
Elly v.d. Krieke - 06 15458987

Eredienst. Voorganger: ds.Johan van der Sleen.
datum en tijdstip 12-07-2020

Eredienst . Voorganger: ds. M. Klomp uit Marum.
datum en tijdstip 19-07-2020 om 9.30 u

Eredienst. Voorganger: ds. A. de Vries uit Nijverdal
datum en tijdstip 26-07-2020 om 9.30 u

Eredienst Voorganger: Mw E. van der Hoog - van Gils