Hulp aan Oekraïne

(scroll voor de actuele goederenlijst direct naar beneden!!)

Friese rijders Oekraïne

De nood van de mensen in Oekraïne is ontzettend groot. Het raakt ons
allemaal diep wat er daar gebeurt en dat zet ons in beweging. We konden niet
aan de kant blijven staan. Zo is er binnen gemeente Opsterland in korte tijd een groep vrijwilligers opgestaan die elke twee dagen een rit heen en terug naar de Oekraïense grens in Polen of Slowakije maken. Een formele status was voor deze groep noodzakelijk. Unite in Christ heeft besloten om ‘Friese rijders voor Oekraïne’ te laten opereren vanuit hun organisatie.

Deze ritten dienen twee doelen:
– het brengen van goederen naar de opvangplekken, maar vooral ook materialen die verder vervoerd worden naar het oorlogsgebied. Denk aan medicatie, drukverbanden en eerste levensbehoeften.
– het vervoeren van Oekraïense vluchtelingen naar Nederland. Deze geven we de eerste 24-48 uur een warme opvang, daarna brengen we ze in samenwerking met professionele organisaties naar een definitieve opvang.

Wilt u helpen? Graag!

Aanmelden als rijder/bijrijder
                           Contactpersoon Arnaud Dijkstra Tel. 06 5046 9899

Een gift geven om goederen etc. te kopen;
    1. Scan de QR CODE
    2. Stort uw gift op Stichting Unite in Christ, Ureterp
      NL92RABO0140291342 o.v.v. ‘Oekraïne’

Goederen brengen kan bij:
Alie Renkema, Van Akenwei 15 Siegerswoude                alierenkema@hetnet.nl
                          Janneke Hazeloop, Akkermanstraat 23 De Wilp.              Janneke-hazeloop@hotmail.com
                          Sietze en  Griet Visser,  Foarwurk 39A  Siegerswoude     g.visserlezwijn@gmail.com
                          Klaas en Annie Oppedyk  Beakendyk 2 Siegerswoude    klaasannie@outlook.com

Zie goederenlijst hieronder en/of de website
Zie https://www.uniteinchrist.nl/oekraine/

Wat is er nodig?

• Zetpillen (baby paracetamol)
  • Tabletjes (kinder paracetamol)
  • Kind verkoudheidsmiddelen
  • Neusspray  hoestsiroop kind
  • Tiger balsem (of soortgelijk)
  • Artritis zalf
  • Tabletten, middelen tegen maagzuur (omeprazol)
  • Middelen voor volwassenen tegen verkoudheid en griep.
  • Hoesttabletten volwassenen
  • Hoestsiroop volwassenen
  • Neusspray volwassenen
  • Shampoo tegen luizen
  • Middelen tegen hooikoorts en andere allergieën
  • Koorts verlagend voor kinderen
  • Monostat, middel tegen urinewegen infectie.
  • Desinfectie hand gel
   ●      Kleurpotloden, kleurboeken
            Puntenslijper
   ●      Notitieblokken

INZAMELEN IS SPAREN VOOR DE ZENDING!

Diaconaat

Diaconaat is een roeping, een opdracht voor de kerk en voor iedere gemeentelid. Diaconaat kun je zien als het maatschappelijke werk van de kerk. Het is vooral praktisch. Je doet het met je handen, ogen en oren. Je helpt waar dat nodig is en komt op voor de rechten van mensen in de knel. Binnen of buiten de kerk. Lokaal, regionaal, nationaal of internationaal. Denk bijvoorbeeld aan het bieden van (financiële) hulp aan noodhulpprojecten bij grote rampen, aan de lokale voedselbank of aan een gezin met praktische en/of financiële nood.

De diaconie verspreid het blad "Elisabeth" en met de kerst wordt dit blad huis aan huis bezorgd.

In de feestweek is er een laagdrempelige evangelisatiedienst in het Dorpshuis "Op de Welle" te de Wilp, m.m.v. gospelkoor of muziekgroep.

De zondag na Pinksteren is er een ZWO dienst, en in Februari en November een Evangelisatiedienst. Naar gelang m.m.v. muziekgroep/koor.

Via World Vision wordt er een sponsorkindje ondersteund.

De Diaconie kiest elk jaar een goed doel/project, kan ook van Kerk in Actie zijn (zie site) om te ondersteunen. Hiervoor wordt elke maand een collecte gehouden en er kunnen acties gehouden worden, b.v. fiets/wandel/puzzeltocht, verkoop van suikerbroden enz.

Kortom het diaconaat geeft bijstand in fysieke, materiële en sociale noden.